Èxit del català de cros veterans i promesa a Caldes de Malavella

Caldes de Malavella serà durant els propers dies la capital catalana de cros. Avui  acullia la 32ª edició del seu cros i el Campionat de Catalunya de veterans i promesa individual i per equips. L’excel·lent circuit instal·lat a una zona propera als serveis del centre de la població però que alhora compta amb la proximitat de boscos i zones verdes, anomenada la Rambla d’en Rufí, ha estat un marc magnífic per gaudir de molt bones curses en aquesta matinal atlètica.

El fet que fos Campionat de Catalunya per veterans i promeses ha propiciat que els seus companys de club els acompanyèssin, augmentant així la participació mitjana del circuit gironí, fins arribar als gairebé 1.000 atletes.

Avui hem de destacar les categories de veterans on els atletes d’entre 35 i 44 anys han ofert un espectacle de nivell, val a dir que en aquestes edats molt corredors de fons segueixen en un alt estat de forma i el nivell competitiu és màxim. L’olímpic i mundialista, José Luis Blanco [CA La Sansi] ha estat el vencedor en la cursa de M35 i M40 en una cursa que ha dominat de principi a fi. A la primera volta Blanco romania al grup capdavanter de forma discreta però just començar la segona volta ha iniciat l’atac per posicionar-se al capdavant, a les dues darreres voltes ha dominat a plaer tot i la aferrissada persecució de Enrique Luque [Rios Running Team]. Per darrera d’ells arribava a meta Lahcen Harbil [I Run with Leiva].

A la cursa absoluta de fèmines Anna Quílez [CA Lloret – La Selva] ha demostrat la seva superioritat al vèncer en un circuit dur i ple de canvis de ritme. La d’Arbúcies ha arribat a meta per davant de  Laura Vilchez [I Run with Leiva] i Carmen Rodríguez [CA La Sansi], segona i tercera respectivament.

Pel que fa a les veteranes ha estat Encarna Núñez [CA Granollers] qui ha dominat i guanyat la cursa conjunta que feien aquestes categories que avui  segons normativa de la IAAF corrien agrupades de 5 en 5 anys. Per darrera arribaven a meta Clara Angelica Esparza [CE Montornés] i Maria José Gajete [CA La Sansi].

Avui la categoria promesa també disputava el Campionat de Catalunya a Caldes. De gran nivell ha estat la cursa masculina on Lahcen Ait Alibou [CA Igualda] ha assolit la victòria després de lluitar durant gairebé deu quilòmetres amb Yashine Ezzaydouyny [Cornelà Atlètic] que fins la darrera volta no ha donat ni un metre al campió. Al pòdium els ha acompanyat Alexis Rodríguez del Futbol Club Barcelona. Pel que fa a les noies la dominadora en aquesta llarga cursa ha estat sense cap mena de dubte Marina Garcia [AA Catalunya] que s’ha distanciat de les seves perseguidores des del primer minut. Al pòdium del campionat català l’han acompanyat Mercé Guerra [JAS] i Najwa Chouati [CA Manresa]. En equips la primera posició fèmina ha estat per al CA Manresa i la masculina per al CA Igualada. El més destacata del equips gironins ha estat el GEiEG que ha assolit la tercera posició en la classificació per equips masculina amb Cristófol, Lachkar, Meumann i Riera.

La propera setmana Caldes de Malavella acull novament el Campionat de Catalunya de Cros Individual i per Equips on s’emplacen totes les categories. La participació que s’espera és d’aproximadament 3.000 atletes que posaran la cirereta a la temporada de cros catalana al Circuit Gironí de Cros que enguany ha acollit els tres campinat de la especialitat a la comarca de la Selva.

 

Text i foto: Consell Esportiu de La Selva.